Kultaisen kivikkoinen keskitie

Melkein 90 neliötä on epätavallisen hiljainen. Koira huokaa korissaan ja kääntyy selälleen, kun kävelen olohuoneen poikki kylppäriin. Toinen karvakas seuraa perässä ja kiertyy kerälle limenvihreälle matolle seuraamaan pyykin lajitteluani. Tunnen molempien nelijalkaisten lepäävän, vaikka silmät ovat auki ja katse seuraa hipsutteluani villasukissa pitkin asuntoa, kun kuljetan puhtaita pyykkejä oikeisiin kaappeihin. Olemme olleet reilun vuorokauden kolmisin. Radio on soinut hiljaa television pauhaamisen sijaan ja jokainen on pysytellyt fyysisesti omalla reviirillään. Yhteys on syntynyt katseista, paikkojen vaihdoista ja yhteisistä lenkeistä.

Ketähän minä yritän huijata? Totta joka sana, mutta tunnelma omassa päässäni on kyllä kaikkea muuta kuin seesteinen ja rauhoittunut. Kyllä, olemme olleet tassutusten kanssa kolmisin hiukan toista vuorokautta. Totuus on, että olen nukkunut alle kuuden tunnin yöunet ja tehnyt ylipitkää päivää tietokoneella koulutehtäviä näpytellen, kun kerrankin saan keskittyä töihin rauhassa. Olen potenut huonoa omatuntoa, kun pyykkien lisäksi en ole ehtinyt pestä kuin koneellisen astioita. Imuri odottelee edelleenkin nurkassaan, loput omenat parvekkeella, lamppu makuuhuoneen lattialla katon rajaan pääsyään ja sänky on makuuhuoneessa petaamatta. Näistä kaikista poden huonoa omatuntoa ja olen päättänyt urakoida edes osan valmiiksi ennen illan nettiluentoa ja uuden koulutehtävän aloittamista. Ehkä tänään maltan mennä nukkumaan ennen aamukahta, kun pääsen kainaloon?

Tiedän nauttivani, kun talossa on taas elämää. Eskarilainen työntää pienet rasvaiset sormensa kiinni läppärini näyttöön ja kysyy, mitä tuossa lukee. Sanotaanko siinä, että sun pitää tehdä töitä nyt? Tiedän kuitenkin harmittelevani, kun en malttanut ottaa omasta ajastani edes tunnin pätkää vain itselleni. Pidin itseäni tärkeämpänä koulutehtäviä, kotitöitä, koiria ja ystäviä. Ainiin - ehdinhän mä nukkuakin vähän. Kultainen keskitieni ei taida olla vielä ihan kultainen. Tai ainakin se on pahasti kallellaan ja mutkainen, vähän kuin Turku-Helsinki moottoritien alkupää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naanan elämää 2.0

Tästäkö se joulu sitten alkaa?

Parempia huomisia